palocut_logo
Palóc út Hagyományőrző utak
http://www.palocut.hu/
 

Hagyományőrző turisztikai egyesületünket Magyarország és Szlovákia területén élő, a palóc népcsoporthoz tartozó települések hozták létre. 72 polgár civil szerveződés és önkormányzat tagja - non profit jelleggel, önkéntes alapon működteti.
Az „Európa a polgárokért" program céljai közül ezért legmarkánsabban az „önkéntesség" témájához kapcsolódunk. Céljaink szerint a tematikus út hozzájárul a kulturális értékek megőrzéséhez, a helyi közösségek fejlődéséhez, identitásuk megerősítéséhez, települések versenyképességének erősítéséhez, gazdasági önfenntartásához.
Tevékenységünk internacionális és interkulturális jellegének megfelelően, céljaink teljesülése csakis európai összefogással képzelhető el. Szerencsére a tematikus úthoz csatlakozott 39 önkormányzat és 12 civilszervezet testvértelepülési kapcsolatok és civil partnerségek sokaságával rendelkezik. Erre alapozhatjuk a „tematikus utak tematikus hálózatának" létrehozását és „oda-vissza" tapasztalatcsere programunkat.

 

RENDEZVÉNYFOTÓK:


- Hollókő- Palóc Szőttes Fesztivál

- Szécsény - Palóc Szőttes Fesztivál

- Sirok - Várnapok

- Herencsény - Palóc Búcsú - Nyitó rendezvény

- Terény - Nyílt alkotói hét

- Salgótarján - Nemzetközi Palóc Napok

- Szilaspogony - Kőleves Fesztivál

- Kozárd - Magyar Ízek - Magyar Színek Fesztivál

- Hollókő - Népviseleti konferencia

- Kalonda - Európa Nap

- Balassagyarmat - Kézművestábor

- Terény - A Palóc Népviselet Ünnepe

- Balassagyarmat - Záró konferencia

- Külföldi tanilmányutak
(Murau/AU; Liptowsky Mikulás/SK; Warta/PL; Heimenkirch/DE; Pula/HR; Podivin/CZ)

 

Az egyesület rendezvény tervéből kiválogattuk azokat a program elemeket, melyek tevékenységünk lényegét mutatja meg. Olyan, 2011 nyarát kitöltő programsorozatot kínálunk, mely a külföldi tematikus utak részeseinek, azaz az ott élő polgárok számára tartalmas, tapasztalat szerzésre alkalmas programot nyújt. Ki-ki kiválaszthatja belőle a számára érdekes - nemcsak tanulságos, de szórakoztató elemeket. Testvértelepüléseink feladata megszervezni, koordinálni az érdeklődők igényeinek megfelelő tapasztalat-átadó programokon Való részvételt-
Tapasztalatszerző európai körút - Európai tanulmányút Két részből áll:
Testvértelepüléseink helyszínein, általuk megszervezett műhelymunka:
o Módszerek bemutatása
o Tematikus utak bemutatkozása
o Kapcsolat építő brain storming
o Marketing és értékesítési módszerek bemutatása Helyszíni bejárás az adott ország legsikeresebb tematikus útjának/útjainak végigjárása a működtető szervetek szakembereinek vezetésével, köteten beszélgetések a települések polgáraival.

Költségtábla letölthető itt